top of page

För dig som vill söka dagersättning enligt LMA från kommunen


 

Asylsökande ungdom som har fått tre avslag på sin asylsökande får inte längre bidrag enligt LMA från Migrationsverket. Den ungdom som omfattas av Nya Gymnasielagen och får meddelande om inhibition (vilket betyder att utvisning är stoppad) kan söka ekonomiskt bidrag hos kommunen.

 

Så här gör du om du bor på Värmdö:

 

Första gången är det lättaste om du går till kommunhuset i Gustavsberg. I receptionen säger du att du ska söka “Dagersättning enligt LMA”. Då ska du få boka tid till ett möte med en handläggare på avdelningen “Mottagningen för arbete och försörjning”.

Ta med ditt papper som visar att du har fått inhibition. Du får sitta ner och vänta tills någon kommer och bokar in dig.

 

Du kan också ringa på telefontiden måndag - tisdag och torsdag-fredag 09:00 - 10:00 och boka tid. Då ska du be att få prata med någon på avdelningen “Mottagningen för arbete och försörjning”. Telefonnummer: 08-570 470 00.

 

När du kommer på din inbokade tid utreder handläggaren om du har rätt till ersättning. Om du har det får du ett bankkort där pengarna sätt in. Det kan ta över en vecka innan du får pengar. Du får vanligtvis 61 kronor eller 71 kronor per dag, beroende på din boendesituation. Dagpenningen från kommunen måste du söka varje var 14-dag (varannan vecka).

Om du inte riktigt förstår hur du ska göra så kom till Lyckebo en onsdag mellan klockan 17.00 och 20.30 så kan vi förklar för dig.
 

bottom of page