top of page

Lalmohammad berättar

Jag heter Lalmohammad och jag kom till Sverige 2015. Jag har varit här i nästan två och ett halvt år. Nu ska jag berätta lite om hur det har gått för mig i Sverige.

 

Jag visste ingenting om Sverige innan jag kom hit. Först kom jag till Malmö och det var ganska mycket folk där. De kramade oss och sade välkomna till Sverige. Det var första gången jag såg mycket kärlek och det var fantastiskt. Sen kom jag till Stockholm och fick bo på flera boenden.

 

Det var den 9 maj 2017 när jag var hos Migrationsverket och fick veta att jag hade fått avslag på min asylansökan. Jag fick en tågbiljett till Boden för att resa dagen efter. Jag fick också veta att min godman och socialtjänsten måste lämna mig. Jag visste inte hur jag skulle göra. Det var jättetråkigt och tufft för mig. Jag var utan hopp och ensam.

 

Jag ville inte lämna min skola och mina kompisar. Jag ringde till Lilian och berättade om min situation. Då sa hon kom hit så vi får prata om hur vi ska göra. Hon visade mig det rum som deras barn hade bott i och frågade om jag ville bo där. Jag blev glad och sa “JAAAA”. Då tog hon hand om mig och jag fick bo hos dem. Nu har jag bott hos Hasse och Lilian i nästa nio månader. Jag är mycket glad över att jag bor här. Jag kan fortsätta i min skola och vara med mina kompisar. Lilian och Hasse är som mina föräldrar och de hjälper mig mycket på olika sätt. Jag hjälper också till med det som jag kan, t ex diskar, lagar mat och städar. Och jag tar hand om min tvätt.

 

Jag tackar varje dag för att jag bor hos Lilian och Hasse!

 

Lalmohammad

bottom of page